Qué pasa?

For at følge op på min egen efterlysning på udfordringer, for et par måneder siden, må jeg hellere berette lidt om hvilke tiltag, jeg har begået.

Baggrundsviden er måske meget god for udenforstående: Flyttede til ny by med ny mand for 6 år siden. Har ingen børn, og kender kun et par naboer overfladisk - arbejder i København, så der er ikke megen fritid, når man pendler frem og tilbage. Hvis man ikke går til sport eller lignende er det ikke nemt at møde nye mennesker i en ny by, som ikke kan prale af de største kulturelle udbud. Og der er stor aldersforskel på mig og manden, så man brager ikke lige ind i nye mennesker heller, da der gerne er en tendens til at man kun kan "falde i hak" med jævnaldrende par. Og så er der jo ikke voldsomt meget naboskab på villaveje i dag.

Nå. Men jeg vil altså gerne gøre mit for at få en lidt større social bekendtskabskreds, og trænger til lidt luftforandring. For ikke at gro helt fast, har jeg stillet mig selv et par udfordringer til efteråret:
 1. Lær at tale spansk.
  Har meldt mig til aftenskolekursus og glæder mig vildt meget til at lære sproget. Det er mange år siden, jeg var på en skolebænk, så det bliver spændende at se, hvordan det vil gå. Har været flere gange i spansktalende lande, og er vild med sproget og sindelaget, så hvorfor ikke prøve selv?

 2. Bliv en god fortæller.
  Også et kursus på aftenskole, hvor man forhåbentlig bliver bedre til at skrive og fortælle. Er noget nervøs for det, da man selv skal komme med egne tekster og få respons fra de andre elever. Men jo mere, man giver af sig selv, desto større mulighed skulle der vel også være for at komme i god kontakt med andre. Håber jeg.

 3. Lær at spille guitar.
  Har vist klimptet nok på Xbox360 guitar hero-spillet. Nu er det på tide, jeg lærer akkorderne og får øvet rigtigt. Gik til undervisning for 20-25 år siden, så det er helt forfra. Har fravalgt aftenskoleundervisningen i det fag bla. pga prisen, og øver i stedet sammen med Ole Kibsgaard, som har tid, når jeg har tid. På dvd. Har gjort et godt køb på qxl og er nu stolt ejer af egen elguitar m. forstærker. Faktisk vildt sjovt - og manden synes rent faktisk, det lyder godt. Indtil videre ... er ikke nået meget længere end til "Vi har lejrbål her" :-)

 4. Tab mindst 10 kg.
  Den var straks værre. Tog også dette punkt op for snart et år siden og er blevet ca. 5000 kroner fattigere i medlemsgebyr. Men motivationen kniber det altså med. På den anden side vil jeg fa'me ikke ha' at de penge bare ryger i skraldespanden, så jeg må afsted mindst to gange ugentligt. Hep hep, Betty.
Tja. Det er da noget at gå igang med... Så mangler jeg bare at finde på en belønning, når jeg nu har gennemført alle udfordringerne. Måske en tur til Portugal, hvor jeg slank og frejdig holder ferie, skriver noveller om dagen og spiller guitar med nye venner 'por la noche'? 

Sí, por favor. El año que viene. Quizá ...

Kommentarer

 1. Ja hep, hep betty! Det lyder som 4 godt forskellige efterårssysler, du har besluttet dig for, og de tre skulle give mulighed for at lære nogle lokale at kende. Hep, hep :-D

  SvarSlet
 2. Tak skal du ha' - det er dejligt, du hepper med.
  Velkommen hertil :-)

  SvarSlet
 3. Var det ikke mere relevant med en ferie til Spanien - eller misforstår jeg?

  SvarSlet
 4. Jo, det er det nok :-) Troede i min naivitet, at det var det samme sprog, bare med fladere a'er eller sådan noget- Det går allerede godt, kan du høre.

  SvarSlet
 5. Ha:-)
  Det troede jeg også indtil jeg var der:-D

  Jeg snakker dog stadig ingen af sprogene - men satser på det kan blive sprogskole inden for de nærmeste par år :-P

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Endnu et fund

Rolig sommer