Tilpasse fotos (resize batch)

Man behøver ikke at have et dyrt fotoredigeringsprogram installeret, hvis man fx. skal ændre størrelsen på en mængde billeder i jpg-format. Og hvis man først skal resize (hva' fa'en hedder dét på dansk??) en hel masse billeder/fotos, er der en smart måde at gøre det på.

  • Hent programmet Picture Resizer 3.0 (PhotoResize400.exe).
  • Gem det i en mappe for sig, eller på "skrivebordet" og omdøb det til PhotoResize.exe.
  • Hent PhotoResize Options EX.exe via denne side the Lossless JPEG Toolbox (i menuen th på siden) og gem det samme sted.
Nu kan du benytte PhotoResize Options EX.exe og lynhurtigt ændre indstillinger ud fra parametre, du selv vælger. Skal du bruge det ofte, kan du lave en genvej til din startmenu.

Det vil spare dig for en masse bøvl og tid!
Screenshot af PhotoResize Options EX

Hvis man fx. vælger at resize billederne til at være 300 pixels brede, vil mitfoto.jpg blive omdøbt til mitfoto-300.jpg (med mindre man vælger at overskrive, hvilket jeg bestemt fraråder).
Vil du ikke have dette suffiks på filnavnet, er der et andet program, der kan gøre tricket og omdøbe batch. Det hedder File renamer og kan hentes her.

Af indstillinger, man kan vælge, kan bla. nævnes beskæring, så de passer til din skrivebordsbaggrund. Så hvis du har taget en masse flotte fotos, men de bliver vredet skævt, eller er for store, kan du vælge at resize dem via programmet og få dem lavet til fx. 1280×720.

Alle programmer fås i gratisversioner uden begrænsninger på.

Happy resizing :-)

Links til:
http://www.rw-designer.com/picture-resize
http://losslessjpegtoolbox.wordpress.com/
http://www.sherrodcomputers.com/products_filerenamer_download.cfm

Kommentarer

  1. Tak for god og nyttig info, det har jeg egentlig savnet.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Endnu et fund

Rolig sommer