Kom godt igang med Twitter

Det er min fornemmelse, at der nu er flere, der vil blive så nysgerrige, at de også forvilder sig ud i Twitter-sfæren, nu hvor det har fået mere medieomtale, i bl.a. Berlingske og TV.
Jeg er selv ganske meget novice. Meldte mig til i maj sidste år, men troede det foregik udelukkende ved telefon og var for nærig til at betale for sms'er. Blev for nysgerrig og sku' lige prøve igen efter Jon Stewart lavede grin med det her i starten af marts - klippet havde åbenbart modsatte effekt på mig.

Hvis du hopper med, er her nogle links, du måske kan bruge til at få et større overblik over hvad det hele går ud på, og hvordan det nemmest følges.

Du kan benytte TwitterGadget,
http://www.twittergadget.com/
-der har en flot demonstration af gadgetten:
http://www.twittergadget.com/flash/demo.htm og genvejene er også gode at lære.

TweetDeck er det desktop-program, jeg synes der er bedst og et must-have, hvis man skal forstå postgangen.
TweetDeck.com, kan oversætte til og fra andre sprog (smart!) og man kan dele sine Twittere op i grupper. Facebook-statusopdateringer kan nu også ses fra programmet og man kan vistnok også chatte med sine FB-venner derfra, når de er online.

Søgefunktioner

http://search.twitter.com/

Hvis man vil ha' input:
http://twittervision.com/
http://twitterfall.com/

Danske tweets: http://tweetr.dk/public

Statistik og meget mere på:
http://twitter-friends.com/index.php

Jeg synes Twitter er en rigtig god måde at videndele på, og jo flere jo bedre. Det virker meget åbent og alligevel ikke tvungent at man svarer på Tweets. Til at starte med har jeg bare "fulgt" en del Twittere, for at se, hvordan det hang sammen og om der skulle ske noget interessant - lidt svært, når der ikke er nogen på, man kender ud over en sød studentermedhjælper på jobbet. Nogle bliver man ved at følge og følger måske andre, de twitter med - andre dropper man igen. John Mayer var åbenbart ikke min kop te, men sådan er der så meget, man har lov at blive klogere.

Du vil også opleve at du får "følgere". Nogle af dem er seriøse nok, andre er nogle der tror, at hvis de følger dig, vil du måske også følge dem og deres lukrative netsteder - altså de følger dig som en slags reklame for dem selv. Bare ignorer dem, eller "bloker" dem, hvis de vil have dig til at klikke forbi.

Fordelen er at man jo kan dele links, såvel som billeder (Twitpic.com) nemt. Ellen Degeneres er god til det sidste ;-) Begge dele kan nemt gøres fra TweetDeck.
I spent my day with cows--fill you in on Tuesday... on TwitPic Playing poker in my dressing room before I head over to Leno.   on TwitPic I just twitted...or tweeted... on TwitPic

God fornøjelse, hvis du tilmelder dig :-) så kan det være, vi twittes. Lad nu ikke dit liv gå helt i Twitter, som denne tegnefilm så fint viser: SuperNews! Twouble with Twitters.

Kommentarer

  1. Jeg er ikke hoppet på twitteriet og kommer nok heller ikke til det. Men tænkte, at du måske kan have fornøjelse af at læse nogle af indlæggene over hos Therese på Om blogs. Hun gjorde februar til Twitter-måned på sin blog.

    SvarSlet
  2. Tusind tak for linket til Therese, Bente, det ser ud til at være en meget spændende blog, hun fører! Øj, det er svært at få tid til at finde rundt alle steder :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Endnu et fund

Rolig sommer