Flink fyr der ...

Jamen, Mikael Blomkvist var jo en flinker fyr i filmen. Det må jo også betyde, at der er andre end jeg, der ikke ligefrem syntes at hans fremfærd i bogen var en, der ville kunne gå som folkelig og elskelig. Og det gjorde da også timerne tilbragt i selskabet med ham flere grader varmere på min sympatiskala. Jeg kendte ikke til skuespilleren, Michael Nyqvist, men han er åbenbart en meget kendt figur i de svenske film. Og jeg synes bestemt også at han er velvalgt i rollen.

En anden skuespiller, jeg - hvor lidet tiltalende han end er i filmen - synes, spiller fremragende, er Peter Andersson, som jeg har set i flere svenske film.

Han burde vinde en pris for hans rolle som Nils Bjurman, Lisbeth Salanders nye værge. Føj for satan et svin.
Der skal altså noget til at turde være så grimt et menneske! Meget modig mand i mine øjne

Men for at kunne fremstille en sådan karakter, tror næsten det kræver at man er et helt utroligt godt menneske. Ellers ville man vel ikke kunne se så kynisk på rollen?

Ja, jeg synes faktisk at de alle spillede vældig godt og naturligt - der var flere skuespillere som jeg havde set før - og filmen var selvsagt meget spændende og anbefalelsesværdig (!) omend den var lige lang nok til at sidde behageligt på sin bagdel. Men det siger måske mere om Ringsted Kino end om filmen.

Også stor ros til Noomi Rapace (Salander), der bare var sej. Men jeg kom aldrig rigtig over, at hun mindede mig helt forfærdelig om Mia Lyhne. Det gjorde det lidt svært for mig at tage hende alvorligt i starten.

Jeg elskede det svenske landskab, og kunne næsten fysisk mærke vinterkulden (igen, det kan ha' været Ringsted Kino) - flotte billeder og lyden var behagelig. Det er nogle gange det, man ikke forstyrres af, der gør det godt - har tit siddet i de store sale og været irriteret over for høj lyd. Dog mindes jeg nu at der var noget med nogle kæmpe gulv-violiner, der faldt mig for brystet sidst i filmen. Effekten udeblev dog ikke og vi fik brug for medbragte Kleenex :-)

Kommer der en 2'er er jeg helt sikkert at finde i biffen igen! Og mon ikke?

Link Mænd der hader kvinder.

Kommentarer

 1. Jeg var lige så glædeligt overrasket som dig, Betina, men en anden gang må du tage i Kosmora i Frederiksværk. Både sæder, lyd og billede var fremragende. Og kommer der en film nummer to er jeg også på ...
  Mikael Nyqvist mindede til gengæld mig om Nasar Khader ;O)

  SvarSlet
 2. Haha, ja det kan du egentlig have ret i :-) Var der ikke også lidt Helle Thorning over Erika Berger?

  SvarSlet
 3. ... i flg. en sædvanligvis pålidelig kilde skulle bog 2 og 3 blive lavet som TV-serier !

  SvarSlet
 4. eller måske nærmere TV-film
  fra filmz.dk : De to efterfølgende film vil blive vist på svensk tv og udkomme på dvd

  SvarSlet
 5. Velkommen til Morits - og det lyder da rigtig godt! Tak for info.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Endnu et fund

Rolig sommer