-Det kan godt være jeg ser grim ud, men det gør ikke ondt :-)

De sidste to dage har jeg søreme taget cyklen på arbejde. Eller til stationen om ikke andet - der er for langt fra Ringsted helt til København. Trods alt.

Jeg har mærket, at jeg har haft behov for at røre kroppen og synes bare ikke der er tid til det i hverdagen, og det er næsten altid mørkt inden jeg når hjem i denne årstid. Forleden spadserede jeg så de 4 km der er fra stationen til mit hjem. Lækkert. De store ørebøffer med altid god musik tager den kolde vind og varmen kommer jo helt af sig selv. Har egentlig aldrig mærket før end på det seneste, at det er rart at få brugt kroppen - det har mere været en nødvendigt onde. Suk ...

Formen er også forbedret efter jeg har smidt omkring 15 kg nu, så det er nok også det der gør, at man får lyst til at røre sig. Det er den gode cirkel, tror jeg ;-) Målet var 10 kg, men mirakler sker virkelig, åbenbart. *woohooo!*

Og når vejret er trist og gråt, kan man sagtens blive glad af den lille cykeltur. Der skal faktisk ikke så meget til. Selv ikke det sne-/regnvejr, det havde udartet sig til på hjemturen ku' skræmme mig fra at cykle i dag også. Fedt at mærke, at kroppen stadig dur, når man tænker på hvad jeg egentlig har budt den gennem tiden. Det føler jeg mig meget taknemmelig over.

Motivationen til at cykle kom egentlig også fordi jeg havde nærmest overvejet at bringe mig selv til stationen på en mere miljørigtig måde end med bilen. Men at overveje at købe en knallert, el-cykel eller anden bil er bare ikke bæredygtigt. Og hvorfor også investere i nyt, når jeg nu er sund og rask og har en cykel til selvsamme formål.

Betty: Nu også bæredygtig. ;-) selv i slud.

---
En ting har jeg dog lagt mærke til: -det ikke er helt det samme ansigtsudtryk jeg har i regnvejr på cykel, som i bil. Trøstes ved at jeg ikke ene om den sjove omend meget lidt kønne grimasse man får af det - det går dog hurtigt over, og det gør heller ikke ondt.

Kommentarer

 1. Det lyder dejligt, at du har mulighed for motion på den måde! Jeg bor 65 kilometer fra jobbet, så jeg snupper jo bilen, men går så tit en tur i frokostpausen.
  Man får det nemlig meget bedre af at bruge kroppen hver dag. Det er sørme imponerende, at du har tabt 15 kilo!

  SvarSlet
 2. Jeg er helt med på denne her model. Jeg cykler i den anden ende - fra station til arbejde og den anden vej igen. Der er 5,5 km hver vej, ingen bakker men altid modvind så jeg synes jeg får mit motionsbehov dækket derigennem. Jeg møder så op på arbejde tomatrød i ansigtet pga modvinden, men det har de lært at leve med :-)

  SvarSlet
 3. @Madame - jeg kan søreme godt forstå, at du ikke tager cyklen på job. Fint at du går en tur en gang i mellem. Det ku' jeg vel også, men får det altså bare aldrig gjort. Jo - en gang jeg forsøgte rygestop var jeg mægtig rastløs og gik en runde i stedet, men det blev også trivielt at se de samme vinduer igen og igen :-)

  SvarSlet
 4. @Trine Louise - jeg har også overvejet at ha' en cykel herinde i byen. Men tror nu den ville blive stjålet.

  Hvis der var et ordentligt system, så man var sikker på at ku' låne OG aflevere bycykler nærved, kunne jeg godt fristes til det. I nogle storbyer fungerer det vist via et kort og ikke med mønter.

  SvarSlet
 5. He he, nej cykling i regn/sne bliver aldrig fornøjeligt - ligegyldigt hvor sundt det er, både for dig og miljøet ;-) . Men det lyder da som en dejlig vane, du har tillagt dig!

  Selv har jeg kun 1 1/2 km til stationen, men små cykelture har også ret (og at cykle de 44 km til arbejde er FOR meget). Paradoksalt nok cyklede jeg meget mere, da jeg boede i København end nu, hvor jeg er frederikssunder og har naturen lige rundt om hjørnet.

  SvarSlet
 6. Lidt har også ret, ja - og jo flere af dem, jo nemmere bliver det. Man skal bare lige igang.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Endnu et fund

Rolig sommer