fredag den 27. marts 2009

Cafeteria-kaffe

Har været på cafeteria for første gang i mange år. Det gamle Schou&Epa er kun en skygge af sig selv, som jeg husker det. Men måske er det bare fordi det er så længe siden, at jeg end ikke drak kaffe dengang.
Da sku' jeg altid ha' kakao og risalamande. Eller pommes frites. ;-)
Føler mig lidt gammel, nu hvor den står på kaffe og rundstykker. Dog ikke så gammel at jeg ta'r tilbudet om en gammel dansk til kaffen.
Tik tak.

onsdag den 25. marts 2009

Find Holger

Kan du li' billeder, hvor du kan blive ved at finde nye detaljer? Jeg snakker ikke om abstrakte malerier, selv om det også kan være sjovt, men jeg er faldet over et foto taget til Obama's indsættelse. Ikke sidste nyt, men spændende sider jo deles.

Fotografen hedder David Bergman og har taget et foto med mere end 1400 megapixels. Mit kamera har 8 megapixels, og jeg synes selv jeg kan forstørre meget i detaljerne. Her har han indsat sit foto med et værktøj, så man kan zoome ind og gå helt tæt på.
Det skal opleves, så brug endelig zoomfunktionen!

Link til fotoet her.

Smuk og kold morgen

søndag den 22. marts 2009

Don't drink and ... tweet

Jeg kom i tanke om, at jeg måske lige skal nævne en meget vigtig ting om at tweete/kvidre:

man kan ikke slette sine tweets igen(!)

Så hvis man imod forventning skulle have fået ubændig lyst til at twitte om et eller andet i en sen nattetime 'under the influence' - her lader jeg din egen fantasi sætte grænsen for hvor mareridtsagtig det kan blive - og kommer på andre og bedrer tanker senere, er der bare ingen fortryd-knap. Det er 'derude'.

Lade være med at bruge Twitter når du er fuld, eller vred, eller værre endnu: begge dele på samme tid :-) Det gælder såmænd også for alle mulige andre kommunikationsmidler.
Opdatering: har faktisk fundet ud af at man godt kan slette sin pip. Men lad være med at komme i situationer alligevel, hvor du ville ønske, du ikke havde skrevet noget bestemt ;-)

Kom godt igang med Twitter

Det er min fornemmelse, at der nu er flere, der vil blive så nysgerrige, at de også forvilder sig ud i Twitter-sfæren, nu hvor det har fået mere medieomtale, i bl.a. Berlingske og TV.
Jeg er selv ganske meget novice. Meldte mig til i maj sidste år, men troede det foregik udelukkende ved telefon og var for nærig til at betale for sms'er. Blev for nysgerrig og sku' lige prøve igen efter Jon Stewart lavede grin med det her i starten af marts - klippet havde åbenbart modsatte effekt på mig.

Hvis du hopper med, er her nogle links, du måske kan bruge til at få et større overblik over hvad det hele går ud på, og hvordan det nemmest følges.

Du kan benytte TwitterGadget,
http://www.twittergadget.com/
-der har en flot demonstration af gadgetten:
http://www.twittergadget.com/flash/demo.htm og genvejene er også gode at lære.

TweetDeck er det desktop-program, jeg synes der er bedst og et must-have, hvis man skal forstå postgangen.
TweetDeck.com, kan oversætte til og fra andre sprog (smart!) og man kan dele sine Twittere op i grupper. Facebook-statusopdateringer kan nu også ses fra programmet og man kan vistnok også chatte med sine FB-venner derfra, når de er online.

Søgefunktioner

http://search.twitter.com/

Hvis man vil ha' input:
http://twittervision.com/
http://twitterfall.com/

Danske tweets: http://tweetr.dk/public

Statistik og meget mere på:
http://twitter-friends.com/index.php

Jeg synes Twitter er en rigtig god måde at videndele på, og jo flere jo bedre. Det virker meget åbent og alligevel ikke tvungent at man svarer på Tweets. Til at starte med har jeg bare "fulgt" en del Twittere, for at se, hvordan det hang sammen og om der skulle ske noget interessant - lidt svært, når der ikke er nogen på, man kender ud over en sød studentermedhjælper på jobbet. Nogle bliver man ved at følge og følger måske andre, de twitter med - andre dropper man igen. John Mayer var åbenbart ikke min kop te, men sådan er der så meget, man har lov at blive klogere.

Du vil også opleve at du får "følgere". Nogle af dem er seriøse nok, andre er nogle der tror, at hvis de følger dig, vil du måske også følge dem og deres lukrative netsteder - altså de følger dig som en slags reklame for dem selv. Bare ignorer dem, eller "bloker" dem, hvis de vil have dig til at klikke forbi.

Fordelen er at man jo kan dele links, såvel som billeder (Twitpic.com) nemt. Ellen Degeneres er god til det sidste ;-) Begge dele kan nemt gøres fra TweetDeck.
I spent my day with cows--fill you in on Tuesday... on TwitPic Playing poker in my dressing room before I head over to Leno.   on TwitPic I just twitted...or tweeted... on TwitPic

God fornøjelse, hvis du tilmelder dig :-) så kan det være, vi twittes. Lad nu ikke dit liv gå helt i Twitter, som denne tegnefilm så fint viser: SuperNews! Twouble with Twitters.

torsdag den 19. marts 2009

Skrot


Forleden dag tog jeg mig endelig sammen til at se noget af det gamle elektronik efter i sømmene med det formål at sætte det til salg.
På billedet ses en IBM Aptiva som jeg i 1998 gav 15.000 kr for. Mener jeg, for jeg sidder egentlig og bliver lidt i tvivl om det var dén. Jeg har også haft en del efterhånden.
Nå, men dennehersens computer dur jo endnu. Men sælges kan den vist ikke alligevel. For da jeg fik kigget nærmere på konfigurationerne, måtte jeg erkende, at det er der nok ingen, der vil kaste penge efter.
10 Mb ram
800 mb harddisk
De tal virker jo helt latterlige i dag, hvor jeg har set noget lignende 5 Gb ram i almindelige pc'ere og harddiskene er i omegnen af 500 Gb. Til et par tusinde kr.
Den kører sjovt nok okay hurtigt med det, den har at gøre med, og jeg har troligt gemt opstarts cd'erne. Den vil ikke kunne køre et nyere styresystem, tror jeg, endsige programmer. Windows 95 og en gammel, gammel Office version.

Suk, jeg er et gammelt røvhul ;-) Men uanset hvad, så kan jeg ikke rigtigt li' at smide noget ud, som dur, desværre er der jo bare ikke nogen der vil interessere sig for at overtage den.

Det skulle da lige være en samler. Jeg hører at Commodore 64 er i høj kurs i dag :-) Skal jeg vente på et bud, eller bare køre på genbrugspladsen snarest muligt?

onsdag den 18. marts 2009

Forår

Nu er siddepladserne kommet frem på Nytorv, omend med tæpper. Så er foråret her vist :-)

tirsdag den 17. marts 2009

Tjenester, der kan betale sig

Apropos det at gøre sin del og virkningen af det – selv de bittesmå ting. Her er noget, jeg oplever hver dag som pendler, og som jeg funderer over må kunne bruges i en større betydning:

Tænk på rulletrapper, hvor et par stykker måske ikke trækker til højre og lader andre passere, men kommer til at spærre. Så kommer der en bagved og irriteres, og stiller sig til venstre lige bagved den forrige, for så kan det jo være lige meget. Det samme tænker den næste og stiller sig bagved ham, og en til bagved ham. Nu kan ingen komme frem, selv når de første "syndere" har passeret og er stået af rulletrappen.

Resultatet er at ingen kan komme til, men alle må vente, og den "onde cirkel" kan fortsætte, selv om mange irriteres og kender både regel og løsning.
Havde den første, der ikke kunne komme forbi ham der spærrede vejen nu stillet sig ind til højre var problemet løst når den "spærrende" mand var kommet af trappen og alle kunne frit passere.
For mig virker det helt utroligt logisk at løse op for den slags problemer og mange vil kunne undgå små hverdags-irritationer ved en hurtig manøvre i stedet for at akkumulere alle disse små ting til et større problem.
Det samme gælder i supermarkedskøen, hvor mange tripper og sukker over hvor langsomt, det går … For blot at kaste deres egne varer op i en stor rodebunke, når de endelig når til varebåndet. Lagde man tingene så de var lige til at køre igennem læseren med stregkoden synlig, ville det pludselig gå tjept og gnidningsfrit for hele køen. Man kan også overføre den til andre aspekter, så som miljø og forurening.

Moralen er vel, at selv om du ikke direkte "får noget ud af det", nytter det at vælge at gøre noget. Hvis ikke for dig selv, så for andre, der kommer efter. Eller for os alle.

En lille bitte smule omtanke, omsorg og samarbejdsvillighed kan løse mange problemer – og et smil plejer også at gøre dagen bedre for de fleste. De gode gerninger kan også akkumulere noget positivt, såvel som omvendt. Hvilken vej det skal gå, er du med til at bestemme.

Jeg er ikke lalleglad eller speciel barmhjertig – men hvis jeg hjælper andre, kunne det måske tænkes at det en dag var jeg, der fik lov at spurte op ad rulletrappen. Eller fik lov at bade i et hav, der var knap så fuld at plastic og forurening.

mandag den 16. marts 2009

Mange bække små ...

Her er et klip, der gør helt ondt i maven at se.

Det handler om alt det plastik-l*rt, vi gladeligt producerer og ikke altid forbrænder, men som havner i vandet i stedet.

Og så er det væk, eller?Hvis vi hver især gør vores, nytter det! Vi mennesker har lavet nok skidt og bras - Lad os prøve på ikke at gøre det hele værre endnu.

lørdag den 14. marts 2009

skovfitness

Har været i Roskilde hos min mor sammen med hunden i dag. Vi gik en dejlig tur i skoven, hvor man sørme også kan dyrke fitness i det fri.

Så er der ingen undskyldning. :-)

Vi så også en kæmpe flok rollespilsdeltagere i fuld udrustning. Godt at de ikke kom helt tæt på, jeg er ikke sikker på at jeg ville ku' få fat i drengen igen, hvis han satte i løb når han så troldene ...

fredag den 13. marts 2009

-Det kan godt være jeg ser grim ud, men det gør ikke ondt :-)

De sidste to dage har jeg søreme taget cyklen på arbejde. Eller til stationen om ikke andet - der er for langt fra Ringsted helt til København. Trods alt.

Jeg har mærket, at jeg har haft behov for at røre kroppen og synes bare ikke der er tid til det i hverdagen, og det er næsten altid mørkt inden jeg når hjem i denne årstid. Forleden spadserede jeg så de 4 km der er fra stationen til mit hjem. Lækkert. De store ørebøffer med altid god musik tager den kolde vind og varmen kommer jo helt af sig selv. Har egentlig aldrig mærket før end på det seneste, at det er rart at få brugt kroppen - det har mere været en nødvendigt onde. Suk ...

Formen er også forbedret efter jeg har smidt omkring 15 kg nu, så det er nok også det der gør, at man får lyst til at røre sig. Det er den gode cirkel, tror jeg ;-) Målet var 10 kg, men mirakler sker virkelig, åbenbart. *woohooo!*

Og når vejret er trist og gråt, kan man sagtens blive glad af den lille cykeltur. Der skal faktisk ikke så meget til. Selv ikke det sne-/regnvejr, det havde udartet sig til på hjemturen ku' skræmme mig fra at cykle i dag også. Fedt at mærke, at kroppen stadig dur, når man tænker på hvad jeg egentlig har budt den gennem tiden. Det føler jeg mig meget taknemmelig over.

Motivationen til at cykle kom egentlig også fordi jeg havde nærmest overvejet at bringe mig selv til stationen på en mere miljørigtig måde end med bilen. Men at overveje at købe en knallert, el-cykel eller anden bil er bare ikke bæredygtigt. Og hvorfor også investere i nyt, når jeg nu er sund og rask og har en cykel til selvsamme formål.

Betty: Nu også bæredygtig. ;-) selv i slud.

---
En ting har jeg dog lagt mærke til: -det ikke er helt det samme ansigtsudtryk jeg har i regnvejr på cykel, som i bil. Trøstes ved at jeg ikke ene om den sjove omend meget lidt kønne grimasse man får af det - det går dog hurtigt over, og det gør heller ikke ondt.

torsdag den 12. marts 2009

Hm ... okay, så PIP da

Kan ikke holde ud at ha' Foghs smil på forsiden af min blog, så jeg må hurtigt ha' skrevet nogle indlæg, så han forsvinder igen. Brrr.

Jeg er jo en nørd. Eller bare let at distrahere. Og let at more. Og nysgerrig, ikke mindst.

Men jeg er begyndt at komme med lidt flere pip om alt muligt på det seneste, så hvorfor dog ikke også følge med strømmen. Det lader næsten til, at mit nye motto kunne være 'just go with the flow'. Håber ikke at det er en jingle fra en reklame om lokumsrens, der har bidt sig fast. Altså jinglen. Argh nej, Betty - nu stopper du.

Fordelen ved Twitter er i det mindste, at jeg kan opdatere min Facebook status via mobilens browser. Altså, det ku' jeg jo også før, men ... Nå! Jeg må videre - nu gi'r jeg det lige en chance.
Er indtil videre svært glad for at følge med i Stenstrops små kvidrene 6-ords-romaner. Det kan jeg lige overskue, og de er hårrejsende spændende! :-)

Der er også indsat en widget her på bloggen. Ved ikke lige, om den skal blive her endnu.

Jeg har lovet mig selv, at der skal gå lang tid, før jeg hopper med på vlog-bølgen, så slå mig hårdt, hvis det sker, ikke?!

*sender en tanke til Jon Stewart og hans Twitter Frenzy*

Link: Fuglekvidder.
Tak til http://limeshot.com for flot grafik ;-)

onsdag den 11. marts 2009

torsdag den 5. marts 2009

Pip-pip-pipipipip!

For en gangs skyld fik jeg set "The Daily Show" i går eftermiddags, og den var lige på kornet (er den ikke altid det?).

Jon Stewart angreb Twitter/Vlog/alverdens andre speed-kommunikationsteknologier - hvor blogs vel også hører under. Her har man dog lov til at være knap så kortfattet, spørgsmålet er, om det er dybere? Ikke altid i hvert fald. Men det skal der også være plads til.

Jeg Twitter ikke. Men hvis jeg skal være ærlig så er det kun fordi det så ud som om at jeg skulle betale for ethvert lille pip, da jeg først havde tilmeldt mig. Det kan være, jeg har misforstået det, men jeg lever fint nok uden. Og hvis jeg endelig skal komme med et "pip", kan jeg jo gøre det i min Facebook-status og undgå at lide af forfølgelsesvanvid, for jeg kan ikke se, hvor mange, der læser det.

Hvad synes du om alt det hersens nymodens noget - bruger du det, misbruger du det eller hader du det som pesten?

Tak til Jon og hans Tech reporter for dagens grin x 2. Det er totalt Wizard.


onsdag den 4. marts 2009

Grinebidder stykker

Jeg har fået fortalt historier, mens jeg har været på arbejde i dag. Ikke af den sladrene slags fra kollegerne ved kaffemaskinen.
Neeej, det er Vicki Berlin, som har læst "Du ser træt ud, skal jeg holde dine bryster?" af Majse Njor

Arj, hold da k**t den er sjov. Det er godt nok svært ikke at grine højt. Jeg har sådan en skærm op foran min plads, og det er ret heldigt i dag - for når der kommer de bedste iagttagelser og fif har jeg opdaget en tendens til jeg at dukker mig og knækker sammen i lydløst grineflip.

Det er altså smart, at man kan låne lydbøger over nettet nu - hvis ens bibliotek vel at mærke er tilmeldt. Det har mit (Ringsted) endelig gjort, så jeg kan både låne lydbøger og ebøger i et snuptag.
Endnu kan man ikke tage mp3-filerne med sig, som man kan med musikken fra Netmusik.dk, for der skal en licensfil til, men det kommer nok.

Link: Netlydbog.dk.

tirsdag den 3. marts 2009

Flink fyr der ...

Jamen, Mikael Blomkvist var jo en flinker fyr i filmen. Det må jo også betyde, at der er andre end jeg, der ikke ligefrem syntes at hans fremfærd i bogen var en, der ville kunne gå som folkelig og elskelig. Og det gjorde da også timerne tilbragt i selskabet med ham flere grader varmere på min sympatiskala. Jeg kendte ikke til skuespilleren, Michael Nyqvist, men han er åbenbart en meget kendt figur i de svenske film. Og jeg synes bestemt også at han er velvalgt i rollen.

En anden skuespiller, jeg - hvor lidet tiltalende han end er i filmen - synes, spiller fremragende, er Peter Andersson, som jeg har set i flere svenske film.

Han burde vinde en pris for hans rolle som Nils Bjurman, Lisbeth Salanders nye værge. Føj for satan et svin.
Der skal altså noget til at turde være så grimt et menneske! Meget modig mand i mine øjne

Men for at kunne fremstille en sådan karakter, tror næsten det kræver at man er et helt utroligt godt menneske. Ellers ville man vel ikke kunne se så kynisk på rollen?

Ja, jeg synes faktisk at de alle spillede vældig godt og naturligt - der var flere skuespillere som jeg havde set før - og filmen var selvsagt meget spændende og anbefalelsesværdig (!) omend den var lige lang nok til at sidde behageligt på sin bagdel. Men det siger måske mere om Ringsted Kino end om filmen.

Også stor ros til Noomi Rapace (Salander), der bare var sej. Men jeg kom aldrig rigtig over, at hun mindede mig helt forfærdelig om Mia Lyhne. Det gjorde det lidt svært for mig at tage hende alvorligt i starten.

Jeg elskede det svenske landskab, og kunne næsten fysisk mærke vinterkulden (igen, det kan ha' været Ringsted Kino) - flotte billeder og lyden var behagelig. Det er nogle gange det, man ikke forstyrres af, der gør det godt - har tit siddet i de store sale og været irriteret over for høj lyd. Dog mindes jeg nu at der var noget med nogle kæmpe gulv-violiner, der faldt mig for brystet sidst i filmen. Effekten udeblev dog ikke og vi fik brug for medbragte Kleenex :-)

Kommer der en 2'er er jeg helt sikkert at finde i biffen igen! Og mon ikke?

Link Mænd der hader kvinder.

Forstander fundet til Ryslinge Højskole

Ryslinge HøjskoleSå er den nye højskole forstander fundet til Ryslinge Høj- og Efterskole. Det bliver 36-årige Asser Amdisen og han vil blive vist frem for pressen og andet godtfolk i morgen kl. 15.

Efter nedenstående citat lyder han da bestemt som en mand, der kan vise sig at få vendt krisen.

Han skal i hvert fald have tak for at tage posten og gøre forsøget.

”Jeg tror på, at vi har brug for at blive bekræftet i, at livet er et valg. Verden og tilværelsen giver rammer og betingelser, men det er os selv, der bestemmer, hvordan vi vil leve, handle og eksistere inden for rammerne. Det er også vores valg, om vi vil bryde rammerne – med de konsekvenser, det har. Valget er et eksistentielt greb, hvor man kan bryde med passivitet og gøre sig selv til et aktivt handlende menneske. Dette kan bare ikke gøres ud i det blå – det kræver refleksion og kontekst, hvis det ikke bare skal være flakken rundt.”

Højskoleforstander Asser Amdisen

Link Tv2/Fyn.