Grøn mand, gå. Eller?

I Nyhederne i går, var der fokus på at bilister kører over for rødt lys. Et argument fra en ældre smilende dame i tv i går, hvis ræssonement for at køre over for rødt i sin bil var:

"Ja, det gør jeg altså tit, for jeg kører meget inde i byen"
Ja, OG?????!!!!!!

Som om det skulle være en begrundelse? Reglerne er, at man ikke kører over for rødt, og det er bestemt ikke mindre farligt at lave det stunt inde i byen. Og reglen er ikke opfundet for at genere dig, men for at hjælpe dig. *KLIP*

Stil dig ved Stormbroen i København et vilkårligt tidspunkt på døgnet, og oplev at der mindst kører 5 biler over, efter der er skiftet til rødt. Gerne taxaer, men også andre almindelige personbiler.

Og *boom boom* så vil jeg gerne slå på tromme for, at bilister erindrer, at grøn i et lyskryds ikke betyder KØR, men KØR, hvis der er frit. Alt for mange insisterer på at køre, bare fordi lyset viser grønt, med trafikkaos til følge.

Færdselsloven, § 26, stk. 7, lyder:

Stk. 7. Kørende, som nærmer sig eller kører ind i vejkryds, skal køre således, at der ikke opstår unødig ulempe for færdslen på den krydsende vej, såfremt vedkommende tvinges til at standse i krydset. I kryds, hvor færdslen reguleres ved signalanlæg, må den kørende, selv om signalet viser grønt lys, ikke køre ind i krydset, hvis den pågældende på grund af færdselsforholdene på stedet må indse, at krydset ikke vil kunne forlades, inden signalet har skiftet til grønt lys for krydsende færdsel.

Kommentarer

 1. Kan kun sige at jeg er HELT enig, jeg studsede også lige præcis over den der bemærkning 'fordi jeg kører meget i byen'.
  Iøvrigt kunne både cyklister og fodgængere også have godt af at lære lidt om forskellen på rødt og grønt lys synes jeg.

  SvarSlet
 2. Nej, vel er det da ej o.k. at køre råddent - hverken i bil eller på cykel! Men der er desværre alt for mange, der gør det.

  Det er vist ligesom så mange andre dele af samfundet, hvor tanken på en selv kommer før tanken på andre og hvad ens handlinger betyder for andre. Ikke lige et handlingsmønster, der tiltaler mig!

  SvarSlet
 3. Jeg prøver at sende positive vibrationer afsted, så jeg ikke også bliver grebet af trenden "når han må, så må jeg tihvertifald også" :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Endnu et fund

Rolig sommer