Kalle B er ganske usympatisk

TV 2 Nyhederne - Topkarakterer til "Mænd der hader kvinder": "'Forfatterne (til filmen) har måttet skære meget fra, men det klæder filmen overraskende godt. De har skabt et disciplineret og gennemarbejdet manuskript, der mestrer den kunst, man i Hollywood kalder 'to cut to the case'. Det gavner Stieg Larssons kuldegysende thriller" [...]
Så er der bestilt billetter til 'Mænd der hader kvinder' på søndag i den lokale bio. Man må jo næsten se den, ikke. Især, når der bliver anmeldt at den er bedre end bogen.

Jeg ved ikke helt, om jeg er alene om denne betragtning, men jeg syntes altså de første 100 sider var meget vanskelige at komme igennem og jeg læste egentlig kun videre, fordi alle sagde "den er bare SÅ spændende" og undrede mig over, HVOR henne.
Den blev jo også spændende, men det tog meget længere tid, end jeg normalt ville være beredt til læse. Tror min smertegrænse ligger ved 40-50 sider. Og fænger den endnu ikke, så vil jeg ikke spilde tiden med den.

Og så bryder jeg mig altså ikke om Mikael Blomqvist. Er spændt på fortolkningen af ham. Jeg synes, han opfører sig uanstændigt og uansvarlig over for sig selv og andre. Hopper i kanen med den ene kvinde efter den anden, uanset hvordan de føler for ham eller om de er i et forhold, eller om han ser flere på samme tid. Ham kan jeg ikke se noget tiltalende ved, for mig er han ganske usympatisk.

... Det er som jeg husker ham, altså. Det er noget tid siden jeg blev færdig med bøgerne, og det kan jo være, at jeg har været i dårligt humør dengang :-)

Under alle omstændigheder glæder jeg mig til at komme i biografen og så på en søndag. Det er ikke så tit, det sker.

God weekend og gode vibrationer herfra :-)

Kommentarer

 1. Jeg er også utrolig spændt på at se filmen! Jeg fik aldrig læst bogen, efter at husbond sagde det samme som dig.

  SvarSlet
 2. Virkelig? Så er det ikke bare mig ;-)

  Det gør jo heller ikke noget, at man venter til filmen kommer, når den tilsyneladende (vil selv se det) er bedre bygget op end bogen.

  Og der er jo 3 bøger, så måske flere film er i vente. Højst sandsynligt.

  SvarSlet
 3. Nej, det er ikke bare dig, Betina. Jeg var også ved at opgive, inden de første 50 sider var læst, men mit argument for 'at holde ud', var det samme som dit.

  Larssons bøger er ikke stor litteratur, men jeg følte mig godt underholdt, da de først kom i gang (og jeg er normalt ikke krimilæser).

  Jeg skal se filmen i aften og er spændt på, om den holder. Det mener anmelderne åbenbart. De danske i hvert fald. Jeg så i Politiken i går, at de svenske ikke er enige - http://ibyen.dk/film/article658444.ece .

  SvarSlet
 4. Rigtig god fornøjelse, Bente! Jeg glæder mig til det i morgen. Og så må vi jo dømme selv. Jeg skal nok hygge mig alligevel.

  Jeg så sjovt nok en "bruger-anmeldelse" i dag, hvor en kone på 74 syntes, den var pragtfuld og gave den 6 stjerner, mens en 20 årig knøs syntes der var for meget sex og vold og kun gav den 3 stjerner. Sådan er vi så forskellige!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Endnu et fund

Skrumpehjerne

Rolig sommer