Tarteletter med kylling, asparges og hestebønner

(8 personer)

Fra Camilla Plums kogebog

2 bundter hvide asparges

2 tykke bundter forårsløg

1 fuldfed kylling

3 nye hvidløg med top

2 spsk. salt

Frisk timian

1 spsk. sorte peberkorn

2 dl fløde

3 spsk. majsstivelse

200 g hestebønner (pillet vægt)

24 tarteletter

En smule sukker

Frisk estragon, persille, dild og kørvel

Skræl aspargesene, og bræk den træede ende af. Skær det grønne af forårsløgene. Kom kylling, aspargesskræller og –ender, løgtoppe, hele nye hvidløg, alle stilkene fra krydderurterne i en gryde, der passer i størrelsen. Fyld vand på, til det dækker, kog op og skum grundigt. Kom 2 spsk. salt, timian og sort peber i. Lad kyllingen simre til den er mør, ca. 1 time.

Hvis låret er ved at falde af, når man tager fat i det, er kyllingen færdig. Tag den op, køl den lidt af. Kog suppen videre imens. Pil al kødet af kyllingen, og kom skind og ben tilbage i gryden.

Kog sagte videre, til suppen er kogt ind til ca. 1½ liter. Si suppen. Tilsæt fløden, og kog videre, til der igen er 1½ liter. Jævn suppen med 3 spsk. majsstivelse, som er rørt ud i ½ dl koldt vand. Pisk grundigt i suppen og kog igennem i 5 minutter. Skær løg, asparges og kylling i tartelet-egnede stykker. Kom kylling, hestebønner og resten af grøntsagerne i suppen og varm igennem i fem minutter. Smag til med salt, peber og sukker.

Imens varmes tarteletterne i ovnen ved 200 grader. Fyld stuvningen i, og drys det med en lavine af krydderurter. Man kan sagtens komme små gulerodstern og nye ærter i suppen sammen med de andre grøntsager.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Endnu et fund

Rolig sommer