lørdag den 27. februar 2010

Betty på tur

Fredag var jeg på Zoologisk Museum i København for første gang. Wow! Jeg købte et årskort, så kan jeg tage derhen igen og fotografere eller tegne, hvis det skulle komme over mig. Der er 56 fotos i albummet, så jeg har muligvis overdrevet lidt ;-) Jeg var glad for at se mammutten og der var også åbent i kælderen, hvor hvalerne er.
Udstillingen, der er åben lige nu, hedder Evolution og viser emner over Darwins evolutionsteori. Spændende og flot sat op.

Big and small bones Zoo Museum
Zoo Museum Zoo Museum
Link: Evolution på Zoologisk Museum.

torsdag den 25. februar 2010

Husk ingefær!

Pragtfuld video om, hvordan man kan lave smoothie via Netspiren.dk (og @karinhoegh):Skal jeg ha' et godt grin, er det helt sikkert en favorit! Det kunne teoretisk set godt være mig, der lavede den dér ;-)

Crazy Race on a Frozen Lake

Jeg troede jeg "bare" skulle se nogle geeks i videoen. Hahahaha - det er flot :-)

29/365 Smoke be gone


29/365 Smoke be gone, originally uploaded by bettyonline.

Det er lige gået op for mig, at jeg ikke aner, hvor længe jeg ikke har røget. Jeg tror, det er 3 år, men det kan godt være mere? Det er også lige meget, jeg er bare glad for at være skidtet kvit og glad for al det mere jeg har mulighed for nu.

Fatter ikke, at det tog mig så længe, og endnu mindre, at jeg startede som 19-årig (men havde dog prøvet det mange gange inden allerede som meget ung). Det jeg fatter allermindst er, hvad jeg dog kan gøre for at give min erfaring til de dejlige unge mennesker, jeg kender, som er begyndt at ryge. Jeg kan jo sætte min lid til, at de også finder ud af, at det ikke er nødvendigt at suge røg i sig for at være noget. Har lyst til at ruske i dem og sige "For fanden! Du ER god nok". Og det er jo dét de er, med eller uden røg, så hvad kan man gøre.

Livet skal leves forlæns, går jeg ud fra...

Nå ja, hvad har billedet med dét at gøre? Jo, det er resterne af en røgelsespind - sådan en tænder jeg engang imellem, når jeg mediterer, og det er det eneste røg jeg får pt. :-)

torsdag den 18. februar 2010

Som i de go'e gamle dage?

Jeg er både betaget af og uforstående overfor den tilsyneladende ny bølge af Lo-Fi. Nu er det smart gå imod den nye teknologi. Selvfølgelig er jeg fuld af beundring overfor dem, der fravælger bevidst at have tv, mobil og nogle endda pc. Det er noget med prioritere, og jeg ville ønske at jeg selv når derhen på et tidspunkt, for så ville jeg få tiden til at læse alle de bøger, tegne og male, lære nyt o.m.a. jeg overvejer jævnligt, for der er da distraktioner nok i elapparaterne.

Men forleden gik jeg forbi butiksvinduet til Photografica og undrede mig over nogle udstillede legetøjskameraer. Eller, det syntes jeg at de lignede, men næh - det er det nye gamle hotte Lomografi-apparat:

Så kan man tage (analoge!) billeder som i gamle dage, hvor farven er lidt underlig, og motivet lidt uskarpt. Skal det deles online, må man først fremkalde filmen og få det scannet ind på pc'en.

Indrømmet, det er sågu fedt med retro, og der bliver taget rigtig fede fotos med det gamle russiske plastiklo øhm apparat, se selv. Jeg har da også selv sendt flere lange blikke efter flere emaljerede og orange og brune sager fra 50-, 60- og 70'erne.

Men hvordan kan det være, at det, der ligner noget fra vores barn- eller ungdom er så tiltalende nu. Er der en tryghed gemt i de gamle sager? Minder det lidt om mormor og kolonihaven, er det lunt og velkendt som en gammel kærestes håndflade, eller er det et oprør skråstreg angst for det nye og måske usikre? Jeg kan ikke finde ud af, om jeg vil favne det fuldt ud. Men det har sin charme, det er helt sikkert.

Indtil videre er der i hvert fald ingen midler at kaste efter nye dimser (jeg holder stadig mit nonkonsum-løfte ;-)), så jeg nøjes med at lege med effekterne lomo og holga, der tilnærmelsesvis ligner det i Picnik.com. Jeg har hvad jeg skal bruge, behøver ingen nye dimser. Men måske min mor stadig har et gammelt kodak-kamera med blitz-bulb liggende, jeg kan lege med?

Link: lomography.com.

tirsdag den 16. februar 2010

20/365 Free listening


20/365 Free listening, originally uploaded by bettyonline.

Jeg er glad for min iPod Touch og bruger den hver dag som min forlængede arm, men én ting den ikke kan, er at afspille wma (windows media audio) filer med DRM (digital rights managment).

Det er lige netop det format de danske biblioteker har valgt at bruge til lydbøger og musik, som kan downloades til lån. Derfor holder jeg troligt fast i min gamle mp3-afspiller, så jeg kan benytte mig at tilbuddet om gratis kulturelt input i disse krisetider.

Og selv om bibliotekerne ikke kan røre ved formaterne pt, er de dog så meget oppe på dupperne at det er dugfriske tilbud, de frister med.
Det sidste stykke tid har jeg derfor i et væk hørt Kashmirs nye Trespassers, Tina Dickows Road to Gävle og Steffen Brandts Baby Blue.

Der har også været nogle gode lydbøger: Hypnotisøren og senest Liza Marklunds Postkortmorderne, som jeg fik hørt færdig til aften, mens jeg præparerede svampesuppen i køkkenet :-)

Næste bog, der lyttes til er den nye om Wallander.

Nu er det ikke min radio, men jeg skal lige hilse og sige, at der altså er helt vild god lyd i sådan en lille kasse, som denne Tivoli - det havde jeg ikke troet.

Jeg har nok skrevet om Netlydbog.dk og Netmusik.dk før, men nu gør jeg det igen - det er næsten mirakuløst at vi har denne mulighed, bare netadgangen er der. Faktisk mener jeg også godt at man må tage sin egen mp3'er med på biblioteket og koble sig på ad deres pc'er, så man behøver ikke engang selv at eje en computer.

Tjek også Filmstriben.dk, hvor man kan låne film.

søndag den 14. februar 2010

19/365 Vinterbadning


19/365 Vinterbadning, originally uploaded by bettyonline.

Jeg var på en lang gåtur i dag, og når jeg går mine ture, vil jeg gerne ud at se vand, så det er gerne til en eller anden form for kyst eller sø. Vand var der ikke så meget af i flydende form i dag, men dog lige nok til at nogle enormt friske mennesker kunne se potentialet i en hurtig dukkert.

"Der er rigtig dejligt badevejr idag, der er ikke en vind, der rører sig!"
-hører jeg en kvinde råbe begejstret til en anden. Hun er lige kommet op af det iskolde vand. Jeg vil ikke gætte på temperaturen under vand, men oppe på land er den omtrent minus 2.

Gad vide om man selv ville kunne klare sådan en omgang? Eller om hele systemet ville gå ned og kortslutte? Det koldeste jeg har prøvet var 12 grader. Plus. Og det var godt nok koldt!

Iflg. en artikel bliver vinterbadere næsten høje af temperaturskiftet og hormonernes rasen. Jeg er fuld af beundring og deres livsglæde smittede helt hen til mig, der sad på en bænk på molen og skuttede mig.
Jeg synes ikke jeg kunne stå inde for at knipse dem med mobilen, så I må selv forestille jer de dejlige kolde, snart varme mennesker, der befinder sig ganske nøgne til venstre for denne bro. Kom frisk!

lørdag den 13. februar 2010

18/365 Home alone


18/365 Home alone, originally uploaded by bettyonline.

Jeg er vild med Irma's serie af grød fra Aurion. Det er godt både morgen, middag og/eller aften. (Nej, ikke samme dag, vel).
Her til aften stod den på nr. 4 og med lidt frisk æble og valnød. Det er et supernemt koncept, og let at gøre spændende. Godt til sådan en lørdag aften, hvis man ikke orker at diske op med det store.
Og så ligger det godt i maven ;-)

onsdag den 10. februar 2010

Og jeg mener det!

Må lige viderebringe et tip, jeg også har givet videre til kollegerne:

Er du træt af den irriterende sikkerhedsbesked, der dukker op i Internet Explorer 8 stort set hele tiden, og spørger om du nu er sikker på at du vil se indholdet, du klikker på? Nu tror jeg jeg har svaret på dette rundt regnet 23.000 gange ... og hver gang samme svar. Det er åbenbart så langt min tålmodighed løber, men nu skal det være slut, skal det:

Løsningen er lige for:

Tools > Internet Options > Security > Custom Level > Display Mixed Content:Enable

Pyyyyha!

tirsdag den 9. februar 2010

Udtryk


Death of Abel, originally uploaded by bettyonline.

I dag havde jeg en enkelt dejlig feriedag, som jeg blandt andet tilbragte på Statens Museum for Kunst, hvortil jeg havde fået en fribillet. Der må jeg ind igen snarest, for det er jo et kæmpe sted! Jeg har kun gået forbi og været i parken, der hedder Østre Anlæg. Det område var fyldt med kælkende, jublende unger i dag.

Jeg så en masse flotte værker på museet, her er et billede, som viser en skulptur, der næsten tog pusten fra mig. Det forestiller Adam og Eva, der sidder over Abels døde krop. Udtrykkene i deres ansigter var ... ja, helt enormt udtryksfulde - det er meget anderledes end de stenansigter man bogstaveligt talt ser i de fleste skulpturer.

En dejlig dag med sne, kokosmakroner, stærk kaffe og kunst.

Carl J. Bonnesen, Adam og Eva ved Abels lig, 1900.

torsdag den 4. februar 2010

Billedkort


... Eller kort over billeder. Nu nørder jeg lige lidt og deler et tip/link til iMapFlickr, der er en slags kortoversigt, som arbejder sammen med Flickr.

Jeg ser virkelig potentiale i visning af feriefotos og mange andre typer billeder, især nu hvor mange nye kameraer har indbygget gps-tagging (dvs. de gemmer, præcis hvor billedet er taget). Man kan klikke og få det vist i fuld skærm, så det er mere overskueligt, hvis man har mange billeder på.

Ovennævnte kort er en oversigt over de billeder, jeg foreløbig har taget til mit "Project 365". Hver dag tager jeg et billede, som jeg vil huske denne dag på, eller af hvad jeg oplever/ser.
Et år går lynhurtigt, og hvad dælen var det nu, der egentlig lige skete i det og det år? Det har for mig i hvert fald været lidt svært at skelne det ene år fra det andet i noget tid nu (måske lige bortset fra det sidste ½ års tid), og måske dette gør den forskel at jeg i det mindste giver det en ekstra tanke.

Læs evt. mere om det her, hvis du selv skulle føle dig fristet af idéen.

onsdag den 3. februar 2010