fredag den 20. november 2009

Skarpe kanter

Faldt lige og slog mig på Sinéad O'Connor og hendes Troy (Pinkpop Festival 1988). Av.

Selv om det er mange år siden, kan den stadig godt gøre ondt at møde.

I det hele taget er The Lion and the Cobra et af mine favoritalbums, men jeg passer på med at lytte til den, for den er netop en af dem, der gør ondt at mindes. Ikke desto mindre er jeg Sinéad i dag. Var der ikke noget med at hun blev buddhist og lærte at kontrollere sine følelser?

onsdag den 18. november 2009

Kig her foto

Kender du de der billeder man bliver bedt om at stirre på intenst i 1 minut, for derefter at få et chok, når der kommer et djævleansigt og et skrig bragende ud i hovedet på dig?

Sådan havde jeg det lidt efter Paranormal Activity i går aftes. Der havde jeg bare stirret i 1½ time ...

Den var okay ellers, men ikke stor kunst. -Hvad Stegelmann også understregede inden filmens start. Andet havde jeg heller ikke forventet, så jeg var langt fra skuffet.

Det var de andre bifgængere vist heller ikke.

tirsdag den 17. november 2009

Gyser aften

Min stemme til regions- og kommunalvalget er nu afgivet, med risiko for at ha' raget 'svineren' til mig. Øj, hvor var der mange mennesker, som hostede og harkede i den lille gymnastiksal, hvor krydset skulle sættes. Og dét ikke diskret i ærmet, næh nej. :-) Lækkeeert.

Jeg synes, at man skal blive væk fra det offentlige rum, hvis man er syg og kan smitte andre. Alt andet lige, er det da respektløs at udsætte andre for den smitsomme influenza, lige meget hvor gerne man vil være med til at stemme. Jeg har i hvert fald anbefalet min mor, der mangler en omgang kemo endnu for endt behandling, at blive hjemme i stedet. Det er ikke risikoen værd at udsætte sig selv for smittefare, når ens immunforsvar er på en hård prøve i forvejen.

I aften vil jeg ikke spekulere på valget, men har købt billet til gyseren Paranormal Activity, som skræmte selveste Steven Spielberg fra vid og sans. Den dejlige, rare mand Jakob Stegelmann, kendt fra Troldspejlet, introducerer filmen i Grand Teatret i København kl. 21:30.
Jeg har ellers annonceret efter bif-kammerater, men ingen af mine venner lader til at have lyst til at lade sig skræmme med fuldt overlæg. Hvilket vist nok er en god ting at kunne sige om dem :-)

Det blev kun til en enkelt film for mit vedkommende i CPH:DOX (den med Olafur Eliason), men denne gyser holder dokumentar-temaet lidt. Under alle omstændigheder er det imponerende at man kan tjene så mange penge på en film, der har kostet et minimalt beløb at fremstille. Og nu vil jeg spæde lidt til instruktøren Oren Peli's voksende indtjening.

Så håber jeg bare på, at jeg ikke er helt så modtagelig for de skræmmende indtryk, som da jeg var 12 og så en gyser og dårligt turde sove alene i 3 måneder efter fordi der i rulleteksten stod, at filmen var baseret på virkelige hændelser. Det kan være et problem nu ;-)
Hvis du møder mig IRL, så lade venligst være med at sige BØH! det næste stykke tid; mit skrig kunne bevirke at du får tinnitus.

søndag den 15. november 2009

Frihed til at ...


Frihed til at ..., originally uploaded by bettyonline.

Sidst jeg sad og mediterede på den store høj i Amager Fælled faldt det mig ind, at jeg lige så godt kunne sidde på en træstamme i Central Park, udsigten ville være lige så flot og jeg ville nyde det i samme grad. Amager/Big Apple bopbop ;-)

Da jeg kom derop i dag var jeg i tvivl om jeg så syner eller om der blev spillet mig et puds. Jeg kunne i hvert fald ikke lade være at grine af sammentræffet. Frihedsstøtten stod højt og strakte sig mod himlen i denne flotte novemberdag.
Jeg vil tro at det er en kunstnergruppe, der har sat den der i forbindelse med klimatopmødet i december - på blokken under armen stod der "Freedom to pollute".

Vi mennesker tager os mange friheder i dag. Lidt for mange måske, det bør i hvert fald ikke gå ud over andre mennesker, at man gør som man bare lyster fordi man kan og vil. Jeg er spændt på, hvad der kommer ud af det - noget godt, håber jeg.

Da solen for en gangs skyld tittede frem efter mange dages grå novemberhimmel tog jeg mig sammen og trak i løbetøjet. Nu har vi jo nået årstiden, hvor det er mørkt, når man tager afsted og mørkt, når man kommer hjem fra arbejde og jeg synes jeg kan mærke at jeg savner at få rørt mig mere end de 20 minutters gåtur hver vej over Langebro. Det var lunt nok og ellers måtte jeg bare løbe mere til.

Udstyret med pendlerkort fandt jeg min egen vej til Friheden. Jeg drages af vand og vidste, der ligger et dejligt parkområde ud til stranden. At se det særlige skær på novembers himmel og genskæret i vandet er en oplevelse. Så blev der en dejlig udflugt ud af søndagen!


Novemberlys

fredag den 13. november 2009

Det smitter!

Og, næh det er ikke et indlæg om influenza-epidemien.

Derimod er det om noget så dejligt, som gode vibrationer og højt humør. Lys, der overvinder mørket, for det modsatte kan ikke ske.

Denne lille film viser på prægtigste måde, at alt hvad man gør har en indflydelse og at man lige så godt kan vælge det gode og positive, for det har den højeste og mest harmoniske frekvens. Som ringe i vandet og jeg kunne blive ved.

Og så kan man lære, at det ikke er alle småfilm, man kan se lige diskret bag skærmen på jobbet.

Garanterer et godt grin, hvis du tør vove det :-)

Til dem, der ikke kan se den embeddede video er her et direkte link.

torsdag den 12. november 2009

onsdag den 11. november 2009

Digitale medier

Nu hvor du som lovlydig borger betaler ikke bare licens, men medielicens, kan det da være en god idé også at huske at benytte sig af de fordele den betales for.
Ét sted jeg kan lide er www.dr.dk/tv/live, hvor du også har adgang til de nye digitale kanaler.
Man kan jo benytte en pc og internettet til at glo på nyheder og underholdning og imens spare sammen til et godt tv - jeg satser ikke på at investere i nyt førend næste års udsalg. Det går også så forrygende stærkt med udviklingen, så jeg kan sagtens vente.

Samsung er det land, der ligger lige under Korea

Er det ikke nok for dig, men vil du tage det skridtet videre, kan du søreme twitte samtidig via Michael Friis' blog: http://friism.com/dr-twitter - så har du i det mindste muligheden for at give dit besyv med og se hvad andre har af meninger om dette og hint program ;-)

Vil du selv bestemme, hvad du vil se og hvornår, anbefaler jeg stadig podcasts. Så kan du fx. se Nicolaj Sonne i So ein Ding lige så tosset du lyster.

mandag den 9. november 2009

Vær velsignet, du kære dopamin :-)

Jeg er fascineret af de kloge og inspirerende mennesker, der taler om alt mellem himmel og jord på TED.com.

Tag dig tiden til at se Helen Fisher fortælle om begrebet kærlighed og dens virkninger her:
(direkte link)Hun bringer nogle spændende punkter op til overfladen og jeg gad vide, om ikke hendes pointe om farligheden af anti-depressiver bør tages ganske alvorligt.

Vær velsignet, du kære dopamin :-) Love is all you need og tralala.

---

Hvis du skulle have lyst at blive klogere på kærlighed, på et andet mere fysisk forklarligt plan, er der et underholdende foredrag om det. Jeg ser om ikke andet meget anderledes på jobbet som dansk landmand nu:
(direkte link)