onsdag den 24. december 2008

Glædelig Jul

 

I mangel af opdaterede julefotos poster jeg et allerede forældet et fra 2004. Benny (hunden) er blevet meget større og ved udemærket godt hvad julegaver er og ser vist frem til at de bliver lagt under træet. Han vogter nidkært over det og genner kattekillingen væk, når han synes der skal pilles julehjerter ned og bides i englemåse. Indtil videre er det gået godt og træet er ikke væltet en eneste gang.

Nu må jeg hellere få pakket de sidste gaver ind og komme i tøjet, så gæsterne kan hentes og juleriet kan begynde. Der er også en Waldorf-salat, jeg skal ha' set på, resten står manden heldigvis for.

Merry Jul :-)
Posted by Picasa

tirsdag den 23. december 2008

Hvordan tager en kvinde det ...

... når hendes mand kniber en tåre til Pretty Woman?

Det ene skridt tager det andet ...

Foto: Birgitte Carol Heiberg Støttekoncerten i onsdags på Ryslinge gik over al forventning og der var stor tilslutning.

Woohooo :-)

Hvis ikke jeg var vild med Alberte og "drengene" blev jeg det denne aften. Albummet 'Frostmorgen' har også kørt lige siden og nogle af sangene gi'r ekstra mening, når hun selv har fortalt lidt om fortolkningen. De spillede også mange af de "gamle". Jeg tror, der sad en Alberte-entusiast lige bag mig. Han insisterede i hvert fald på at klappe hele tiden. Godt så ;p

De var i strålende humør og det var bare hyggeligt at være med og møde et par af dem man kender. Ole Kibsgaard spillede på guitar, Benjamin Koppel Saxofon og Tommy Andersson på bas og Alberte tumlede og dansede (og sang), kun klaveret manglede, men det ku' man ikke høre, hvis man ikke kendte sangene. Hun minder mig vildt meget om min "allerkjæreste" veninde, så det var lige før jeg så hende deroppe på scenen i sjov dans og sang. Hun har godt nok en dejlig 8mdr's gravid mave nu, så det ville nok ikke helt se ligedan ud, men det ku' det godt være.
Ole Kibsgaard er forresten ham, der underviser mig i at spille guitar, når jeg har tid derhjemme foran tv og dvd'en. Han er helt vildt god til at rose igennem skærmen. Jeg er meget imponeret over at han kan fornemme, hvor go' jeg er blevet efterhånden. Eller dvs. jeg skal vist nok også huske at øve igen, det er ved at være længe siden.

Apropros ros, så var jeg da lige ved at kysse en kollega for lidt siden, da hun højt i kontoret sagde: "-Har du ikke bare tabt dig helt utroligt her på det sidste?"

Åh, den replik lunede :-) og mine mundvige fløj da også helt op til øjnene i taknemmelighed og glæde. Det minder mig om, at de små efterårs-sysler, jeg skrev om er gået rigtig godt. Og så har jeg jo endda nået meget mere, end jeg havde turde håbe på.
Og humøret har faktisk sjældendt været bedre. Dejligt! Dette har været et af de år, hvor nogle sten blev rykket rundt.

Glædelig Jul til jer allesammen - må I være sammen med mennesker, I elsker og som elsker jer.

Foto: Birgitte Carol Heiberg fra artiklen, Støttekoncerten varmer på højskolen , Fyens Stiftstidende (redigeret af Betty)

onsdag den 17. december 2008

Sange fra Teatersalen

I aften bli'r en stor aften. Jeg glæder mig til at gense min gamle højskole i Ryslinge, der jo desværre er i modvind. For noget tid siden tog jeg med til elevforeningens generalforsamling, der blev holdt i København. Den plejer ellers at blive holdt sammen med "gammel elevfest", men der var ikke helt nok tilmeldinger – det er også tusinde år siden, eller i hvert fald omkring 8-9 år, at jeg var med i en sådan, den tid er ligesom forbi.

Ved ikke lige hvordan det gik til, men pludselig var jeg så en del af bestyrelsen ;-) Men måske meget passende at jeg engagerer mig, når det nu ligger mig så meget på sinde at Højskolen klarer skærene. Jeg vil i hvert fald gøre mit. Og trods alt lyder det da også til, at der nok skal komme et hold til januar, vores job er at hjælpe med til, der også kommer nogle elever efter dét, som vi kan holde fester og sammenkomster for.

Der er arrangeret en støttekoncert for Ryslinge Højskole i aften, med Alberte Winding og Benjamin Koppel, hvor billetindtægter og salg fra baren går ubeskåret til Højskolen. Så vi krydser fingre.

Jeg lytter til 'Frostmorgen' nu, som er deres nye cd og bliver mere og mere vild med Albertes stemme, sax'en og teksterne. Man kan virkelig mærke, at hun har været igennem en udvikling. Mmmm, varm, voksen, melankolsk og alligevel glad i låget. Dejlige Alberte, hende glæder jeg mig til at se og høre! Bliver meget underligt at opleve hende der, hvor vi havde så mange gode og sjove fester - for mit vedkommende ca. 14 år siden.

Fra Øresneglen, http://www.sneglen.dk/cd/vis_cd.asp?cdid=10736

Frostmorgen er en plade med fine ballader, melankolske melodier, overvejelser omkring kærlighedensmysterier og store og små eksistentielle spørgsmål. Og så er det en plade, som på mange måder afspejler, at Alberte har flyttet sig fra det image, som mange forbinder hende og hendes musik med - nemlig dansksproget lettilgængelig pop. Her er noget helt andet på spil: En følsomhed og modenhed, som sammen med Albertes nuanceredevokalarbejde og det behagelige klangunivers, som Benjamin har arrangeret, gør Frostmorgen til helt unik plade, som er kendetegnet af en virkelig lækker lyd; det skyldes i høj grad også de akkompagnerende musikere, som er hentet fra cremen af den danske jazzscene.

Alberte - dronningen

fredag den 12. december 2008

En duft af fest.

Fredagen, hvor der holdes julefrokost, er altid en underlig dag! Og den dag er nu.

Der er altid rigtig travlt, men en anderledes urolig, forventningsfuld stemning. Vi plejer at holde julefrokosten på arbejdspladsen, så det summer fra frokosttid. Kontoret "dufter" nu af neglelak, hårspray og parfume og radioen kører på fulde drøn og damerne nynner med. Kollegaer render i stiletter og enkelte er allerede iført det store skrud. Jeg skal også snart ha' klædt om mm., for det kan ikke vare længe før alle badeværelser er optaget af kvindfolk med makeup.

Jeg kæmper for at blive klar med arbejdet uden for mange overspringshandlinger (såsom blogindlæg), og glæder mig til at vi starter op i små hold med at quizze og spise guf.

God fornøjelse til jer alle, der også skal til julefrokost i aften. Pas på jer selv.

tirsdag den 9. december 2008

Skrumpehjerne

Hvis jeg ellers kan få overtalt gemalen, skipper vi CSI-julekalenderen i aften og slår over på DR2, hvor der kommer nogle - tror jeg - gode programmer.

Jeg skal se (en genudsendelse af) programmet, der forklarer hvad alkohol kan lave af ravage:
En ting er at vores indlæringscenter rent fysisk skrumper - en anden og endnu farligere ting er, at vores hjerne tager skade hver gang vi bliver ædru. En hjerneskade, der gør os til alkoholikere.
(og ingen jokes om at så må man bare undgå at blive ædru ;-))
DR2, kl. 20. Link til Viden Om - Ædru hjerneskade.

Og bagefter kommer der et program om manden, Jeremy Gilley, der bare gerne ville have en enkelt dag om året, hvor våbnene lægges ned. Jeg beundrer virkelig sådanne ildsjæle, der tror så meget på noget, at de går imod alle odds.

fredag den 5. december 2008

Good vibrations

Mit forrige indlæg var en smule kortfattet. Sådan er jeg nogle gange, men det var nu mest fordi jeg sad i toget og skulle se, om jeg ku' blogge fra min mobil/vidundermaskine, som jeg også havde taget billedet med. Det' altså smart :-)

Var til julebanko i går på arbejdet. Det havde jeg jo set stort frem til og øvede mig i smug på at kunne råbe højt og tydeligt: BANKO! for denne gang måtte jeg vinde.
Det gik også fremragende selv om jeg skulle styre talopråberens 3 plader samtidig med mine egne - tal lige om at stresse, når man skal lægge 4 brikker på samtidig 3 gange i træk.
Jeg fik en fuld plade og troede jeg skulle løbe med røde Margrete-skåle, men uheldigvis var der også en anden, der havde bank, så jeg måtte nøjes med en flaske god rødvin. Neeeiiij, hvor lækkert, når man lige er stoppet med at drikke alkohol. Men min ukuelige optimisme holdt humøret oppe og det hele løste sig selv, da en som havde vundet Klovn, Sæson 2 på dvd, foreslog at vi byttede. (Ingen sagde win/win situation, vel?)

I øvrigt fik jeg overbevist mit bord om, at hvis bare vi alle indstillede os positivt til spillet, ville de gode vibrationer sitre så energisk, at i det mindste én af os ville vinde. Den gik de med på at prøve. Og gu' vandt vi, og gu' var det meget mere sjovt at sige 'yes, sådan' hele tiden frem for 'pis, neiij! og årh!' Og gu' gentog vi succeses en gang til og så var spillet slut. Næste år rydder vi præmiebordet fra start af, og øver os på at stille vores positive vibrationer ind på verdensfreden indtil da.
Det virkede jo også dengang Madames dejlige kat var blevet væk og bloggere i massevis tænkte positive tanker :-)

Jeg går ind for gode vibrationer. Mon man kan oprette en Facebook-gruppe, der hedder det?

I øvrigt: Jeg kan ikke lade være med more mig lidt over at mine FB-"venner" Marianne Jelved og René La CourSell (i kategorien 'Andre', men jeg kender dem dog, modsat Linda P, som jeg "bare" er charmeret af) er blevet medlem af gruppen Radikal Ungdom. Det er da sjovt :-D

onsdag den 3. december 2008

december

Selv jeg må overgive mig, når sneen daler og julelysene på det kæmpe træ på Rådhuspladsen glimter og funkler.
Jeg har fået købt enkle gaver, men i år giver vi færre til hinanden.

mandag den 1. december 2008

Danskhed?

Der diskuteres euroafstemning og hvad der gør os danske på De Radikales net. Jeg ved godt, hvad min holdning til Euroen er, men at definere, hvad der gør mig dansk og hvad jeg holder mest af i det danske er svært, og ikke nemt at sætte fingeren på.
Man kan smide sine egne fotos op på Flickr-gruppen 'Hvad gør dig dansk' eller lade sig inspirere af andres fotos.
Hvad gør dig dansk? - View this group's most interesting photos on Flickriver
Jeg har selv sat fotos op fra Skt. Hans, grillmad, strand, foredragssal, forsøgscenteret og byretten bl.a. Jeg undlod at smække fotos fra kolonihaven op ;-)

Det er nogle af de billeder, jeg har i min "fotopulje", som jeg tænker -det er sgu'da DANSK, men det kunne være interessant at tage kameraet på skulderen for at gå decideret efter typisk danskhed, bare med atypiske fotos.