Opslag

Viser opslag fra oktober, 2008

HTH?

Jeg fik svar på en mail fra en fyr i IT-afdelingen i dag. Det i sig selv er jo noget af en begivenhed, for svarprocenten er ikke så høj som den kunne være. De fleste gange føler jeg mig bare godt gammeldags overset eller ignoreret. It'eren svarede høfligt og underskrev mailen: HTH, [IT-fyr]. Hmm... ? Huh??? Anede bare ikke hvad HTH var en forkortelse for. Og med fare for at gøre mig selv endnu mere til grin i afdelingen, besluttede jeg mig altså alligevel for at spørge. Nu er det jo snart julefrokosttid, og hvis han underskriver mails til mig Heart-To-Heart eller lign. bliver jeg nødt til at vide, hvordan landet ligger. Mit officielle gæt blev "HøjTeknologiske Hilsner" og han var så flink at svare endnu engang (han er ny, så de andre har nok ikke lært ham "reglerne" endnu) og hans forklaring lød (selvfølgelig?) "Happy To Help". Det er sgi ikke sådan at være ansat i et multinationalt firma ... 

Follow that car ... eh blog!

Yipeee - jeg har fået en fast læserskare. Ej at forveksle med fanskare(!stor forskel). På 2 . Det er i hvert fald de to, der indtil videre gerne vil stå ved det :-D Men jeg værdsætter dem allerede højt, og er bare lidt ærgerlig over, at jeg er inde i en af mine non-kommunikative perioder. Dvs. jeg får hverken snakket, ringet, skrevet til nogen eller om noget pt. Og jeg skal lære ikke bare at komme med fyldstof, når det sker, for så er der sgu nok slet ikke nogen, der gider at følge med :-) Blogger har endelig fået deres "følge-feature" op at køre for alle nu, så den er blevet tilføjet i menuen. Dvs. at det nu skulle være endnu nemmere, at følge med på en blog, når man falder over den, og man kan blive inspireret af, hvad andre følger med i også. Med tiden, når flere har fået den tilføjet, er det nok noget nemmere. Læs gerne deres skriv på engelsk, hvor det er forklaret mere udførligt end jeg kan hitte ud af.

Regnvejr på en søndag

Billede
Sikken en afslappende søndag, det blev til. Kunne lige overkomme at køre op til byen i regnvejret og leje film og købe slik. Og så var det ellers ind på sofaen med dyne og kakao. Det skal altså til nogle gange :-)

Dyreliv

Billede
Her sker ikke så meget hjemme på bondegården for tiden, så der er ikke det store at berette om. Den lille ny, der endnu ikke hedder andet en Miv, lever det gode liv og møver sig ind med største selvfølge alle steder. På ét område har jeg dog måtte sætte en grænse for ham - det er når der serveres "blød mad" onsdag og lørdag for hund og katte. Han kan bare ikke stoppe med at æde. Hvis der var mad nok, tror jeg ikke han stoppede, før han sprækkede på langs. Ikke et problem, vi har været obs på før med de andre, men ham her skal nok blive "stor og stærk". Heldigvis tager han også nogle ture i fuld fart rundt i haven og op og ned ad træerne, så indtil videre er hans kropsstørrelse "harmonisk" :-)

Kode-nusseri, del 2

Billede
Hjælp! Jeg kan åbenbart ikke lade være med at pille. Nu fandt jeg ud af at få lavet etiketterne i en "sky" og ikke bare en lang liste. Men jeg kan simpelthen ikke få sat en anden farve på de links til etiketterne og jeg er ved at blive tosset af det. Hvis du er kodehaj, må du meget gerne råbe op nu. Det må være en lille stump, der mangler i min template, for under Google-translate står linket med samme irriterende blå farve. Som absolut ikke går sammen med orange eller rød, og jeg af samme grund har skiftet til neutral grå. Hmm. Link her .

Kode-nusseri

Woohoo. Betty har nørdet lidt igen og har, inspireret af livet i Andedammen , også været helt nede i koderne og redigere lidt i noget javascript. Ikke at jeg fatter så meget af det, men det ser ud til at virke, så det også står på dansk og har uddrag med fra kommentarerne. Man kan tage udgangspunkt i den widget, som formularen på Bloggerbuster danner og så gemme sit javascript på sit eget site. Hvis du er interesseret, kan du kopiere scriptet - husk at ændre widgetten, så den peger på dit javascript.

Hittebarnet hitter

Der har kun været en henvendelse på vores hittebarn, den tilløbne kattekilling, og det var alligevel ikke dens ejer. Det er svært at tro, at der ikke er nogen der savner det lille kræ. Han har været her lidt over en uge nu, og ligner allerede resten af familien, som en indfødt. Man kan i hvert fald ikke sige, at han ikke føler sig hjemme her. Han sover sammen med både de andre katte og hos hunden. Altså nogle gange det ene og andre gange det andet - de ligger ikke bare i en stor bunke allesammen ;-) At se sådan en lille ubekymret mis, der sover på ryggen, med godt fyldt mave i vejret og "smil" på læben, er bare ikke til at stå for. Og de få narrestreger han laver, er hurtigt glemt igen, selv for de gamle katte, der har deres hyr med ham, når han vil lege tagfat og snigløber dem. Han er nu blevet udstyret med halsbånd og klokke, så de har en lille chance for at nå at reagere. Og der er kun en måde, hvorpå han kan lære, hvem der bestemmer, så jeg blander mig udenom, så længe de

Nogle gange ...

... er det meget godt at gå i enrum, langt, langt væk fra andre og bare være alene med sig selv og sine tanker. Som David Byrne på så effektiv vis fortæller med sit kropssprog, er det jo normalt og man er helt berrettiget til det. Så kan det godt være, at andre synes man er mærkelig, men det må være deres problem. "There Stands the Glass" af Webb Pierce. I min tid i enrum fik jeg tænkt nogle ting igennem. Jeg har valgt, at der ikke skal fyldes til randen i nogle glas for mig mere. Det er det bedste . Og et tilvalg i stedet for et fravalg. Nu må Betty til at være lidt god ved sig selv.

Nerd news

Jeg har lært noget nyt i dag. Selvfølgelig noget nørde-nyt, vil de der kender mig sige. -Ja, lidt nørdet er man vel altid, men mere dovent praktisk anlagt. Fidusen er at man slet ikke behøver skrive www og endelse som dk og com i Internet Explorer. Nope, man skrive bare sitets navn og trykker Shift+Enter for dk hhv. Ctrl+Enter for com . 'kæft det' smart. Flere genvejstast mm. her.

Grøn mand, gå. Eller?

Billede
I Nyhederne i går, var der fokus på at bilister kører over for rødt lys. Et argument fra en ældre smilende dame i tv i går, hvis ræssonement for at køre over for rødt i sin bil var: "Ja, det gør jeg altså tit, for jeg kører meget inde i byen" Ja, OG?????!!!!!! Som om det skulle være en begrundelse? Reglerne er, at man ikke kører over for rødt, og det er bestemt ikke mindre farligt at lave det stunt inde i byen. Og reglen er ikke opfundet for at genere dig, men for at hjælpe dig. *KLIP* Stil dig ved Stormbroen i København et vilkårligt tidspunkt på døgnet, og oplev at der mindst kører 5 biler over, efter der er skiftet til rødt. Gerne taxaer, men også andre almindelige personbiler. Og *boom boom* så vil jeg gerne slå på tromme for, at bilister erindrer, at grøn i et lyskryds ikke betyder KØR, men KØR, hvis der er frit. Alt for mange insisterer på at køre, bare fordi lyset viser grønt, med trafikkaos til følge. Færdselsloven, § 26, stk. 7, lyder: Stk. 7. Kørende, som nærmer s

Oh god! - Oh man!

Aldrig er skuespil set så dårligt udført som i dette klip, og så endda af en ellers (tror jeg da) højtlønnet schauspieler: Ryan O'Neal i Norman Mailer's "Tough Guys Don't Dance" Man tager sig til hovedet i forundring, men det er altså svært ikke at grine af fremførelsen. End ikke pornoreplikker er så dårlige ( igen, tror jeg ).

Servicemeddelelse

Billede
Den sang, der kører i baggrunden på Kanal5, når der reklameres for deres Crime scene programmer hedder "42" og synges af Coldplay. Den starter med klaverspil og han synger  Those who are dead, are not dead, they're just living in my head. Øj, hvor har jeg tænkt på mange gange, at jeg skulle finde ud af, hvad det er for en. Og så må jeg se at få fat i det album .

Your latest trick

Jeg havde fuldstændig glemt, hvor fed musik Dire Straits laver. Har lånt en opsamling på biblioteket og nyder den i fulde drag. Money for nothing, Tunnel Of Love, Walk Of Life og alle de andre fede numre. Aaaah! Se http://www.ilike.com/artist/Dire+Straits/track/Your+Latest+Trick Bonusinfo: Vidste du , at in dire straits betyder "(at være) i store vanskeligheder"? Tja, jeg lærer noget nyt hver dag...

Mooning i forhaven?

Billede
Ved ikke helt om jeg hopper med på Halloween-bølgen i år. Så sku' det da lige være for at lave en udstilling som denne i forhaven :-) Hvis man går meget op i det, kan man hurtigt finde lækre og "lækre" opskrifter på nettet . Søgeresultat viser at der er 645.000 hits, så man kan bare gå i gang, kan man. P.S. Det er altså først den 31. oktober, dagen er.

Fremlysning af killing

Billede
Denne søde killing på ca. 2-3 mdr har slået sig ned på matriklen siden torsdag morgen, hvor jeg var ude at lufte hunden i nogle grønne områder ved 6-tiden. Hylende og mjavende blev den ved at løbe efter os i området og hele vejen hjem, selv om jeg forsøgte at få den til at løbe væk og hjem til hvor det end var. Men det vidste den åbenbart ikke helt, så den blev ved at mjave hjerteskærende helt til hoveddøren - på trods af hunden. Da den begyndte at løbe rundt ude på vejen, og jeg kunne høre naboens biler starte op forbarmede jeg mig og lukkede den ind. Den havde ikke halsbånd på. Nu kan den jo være en meget forslugen killing, men den var i hvert fald vildt sulten, så den har nok været væk i noget tid. Jeg har fremlyst den på Dyrens Beskyttelses hjemmeside og i avisen, så dens ejere forhåbentlig henter den igen. Prøvede også alle kneb for nogle år siden, da vi fandt en kanin, men der var ingen der ville kendes ved den. Sjovt nok var det lige op til vinterferien. En ældre dame ringede el

Flot fyr dér!

Forleden dag kom jeg gående forbi Henrik Bruhn på Strøget på vej hjem fra arbejde. Det er ham den store komiker i mere end en forstand, som har væddet med Mattesen om at han kunne tabe halvdelen af sin kropsvægt på et år og som skulle kunne stille op med et nyt show med nye emner. Han så skidegodt ud, gjorde han. Jeg blev simpelthen så glad da jeg kunne se, at det rent faktisk var ham, og havde det ikke været fordi han talte i mobil, var jeg gået hen og sagt et par ord og givet ham tomlen opad. Herhjemme har han også været samtaleobjekt, men for det meste har jeg bare rystet på hovedet ad ham, fordi han ikke rykkede sig ud af stedet psykisk, men blev ved at benægte at have problemer med moralen og sit livssyn. Det lader til, at han endelig har fået øjnene op for problemernes virkelige omfang, så han bliver en gladere og "bedre person" og ikke bare en tynd stodder. Hvor er det dejligt, at man har lov (og ret) til en ekstra chance, og at nogle forstår at gribe muligheden!

Mandefri hyggedage

Billede
Manden er taget på et 3-dages kursus i det nordsjællandske med fagforeningen, så jeg vil nyde at have det hele for mig selv en lille tid. Var oppe klokken 5 for at komme tidligt afsted, så vi ku' følges i toget. På det tidspunkt er der altså ingen problemer med at få en P-plads til dytten. Hvem sku' ha' troet det? I aften skal jeg læse nogle bøger og høre god, høj musik, måske endda løse nogle mord-mysterier sammen med Grissom. Jeg lånte et CSI-spil til Wii'en på biblioteket i går, og jeg regner bestemt med at have gode evner inden for den retsmedicinske analyseteknik. Desuden fik jeg også fingre i 'The Door in The Floor' , som jeg håber er spændende; jeg har i hvert fald "ledt" efter den længe og Jeff Bridges er en af mine yndlingsskuespillere. Det er noget anderledes materialer man kan låne på biblioteket i dag end da jeg var barn. Der var det mest interaktive de der Dungeons&Dragons bøger, hvor man skulle kaste en terning i kampe og for, hvordan

Slut med pinlige mails

Billede
... eller der er i hvert fald kommet en måde at minimere risikoen for at få sendt pinlige google-mails afsted, som man har forfattet midt om natten i en pludselig opstået åbenbaring. Det tror jeg alle vi kender til ... jeg har i hvert fald skrevet en lille håndfuld mails over årene, som jeg med det samme jeg åbnede øjnene næste dag (nogle gange allerede inden) vidste, jeg aldrig skulle have sendt. Og der hjælper Fortryd -knappen altså ikke. Nu kommer Google idioter som jeg selv til undsætning med en ny feature der gør, at man først skal svare på fem simple regnestykker inden for et begrænset antal sekunder, før mailen sendes. Hvis jeg skal være ærlig, frygter jeg lidt at der så er en del mails, jeg aldrig nogensinde får sendt, for min hjerne kan sagtens kollapse ved selv meget nemme additioner. Må lige undersøge nærmere, præcis hvad der sker med mails, hvis man ikke er hurtig eller god nok, inden jeg slår funktionen til. Nu mangler vi bare, at de laver samme feature for muligheden ved

I orkanens øje

Billede
Der er lidt stille på bloggen pt. Forklaring følger ... Opdatering: Jeg tilføjer et " måske ", for det er sågu ikke alt I skal vide, vel ;-)

Extras

Jeg så helt tilfældigt, at DR2 viser et afsnit med 'Extras' i aften ved 21-tiden. Jeg har kun set klip fra serien på Youtube, men jeg må helt sikkert huske at sætte optageren til den serie. Ricky Gervais (fra the Office) er så god til at underspille og jeg elsker, når folk kan tage pis på sig selv. Det er der åbenbart en helt masse "celebs" der er i stand til og det er vildt befriende og alt for morsomt. Hvis du leder lidt på Youtube, så se afsnittene med Kate Winslet og især nedenstående med David Bowie. Link: Afsnit med Chris Martin fra Coldplay .