tirsdag den 29. april 2008

Google docs

Jeg har vist før nævnt, at jeg er glad for Google og alle de integrationsmuligheder der findes snart.
Nedenstående opskrift er udgivet fra Google - skulle lige have en opskrift skrevet ned inden jeg afleverer bogen på biblioteket igen - og fandt ud af, at man kan udgive sine dokumenter med et enkelt klik derfra.

'Kæft det' smart!

Opskriften skal afprøves en af de næste dage.

Tarteletter med kylling, asparges og hestebønner

(8 personer)

Fra Camilla Plums kogebog

2 bundter hvide asparges

2 tykke bundter forårsløg

1 fuldfed kylling

3 nye hvidløg med top

2 spsk. salt

Frisk timian

1 spsk. sorte peberkorn

2 dl fløde

3 spsk. majsstivelse

200 g hestebønner (pillet vægt)

24 tarteletter

En smule sukker

Frisk estragon, persille, dild og kørvel

Skræl aspargesene, og bræk den træede ende af. Skær det grønne af forårsløgene. Kom kylling, aspargesskræller og –ender, løgtoppe, hele nye hvidløg, alle stilkene fra krydderurterne i en gryde, der passer i størrelsen. Fyld vand på, til det dækker, kog op og skum grundigt. Kom 2 spsk. salt, timian og sort peber i. Lad kyllingen simre til den er mør, ca. 1 time.

Hvis låret er ved at falde af, når man tager fat i det, er kyllingen færdig. Tag den op, køl den lidt af. Kog suppen videre imens. Pil al kødet af kyllingen, og kom skind og ben tilbage i gryden.

Kog sagte videre, til suppen er kogt ind til ca. 1½ liter. Si suppen. Tilsæt fløden, og kog videre, til der igen er 1½ liter. Jævn suppen med 3 spsk. majsstivelse, som er rørt ud i ½ dl koldt vand. Pisk grundigt i suppen og kog igennem i 5 minutter. Skær løg, asparges og kylling i tartelet-egnede stykker. Kom kylling, hestebønner og resten af grøntsagerne i suppen og varm igennem i fem minutter. Smag til med salt, peber og sukker.

Imens varmes tarteletterne i ovnen ved 200 grader. Fyld stuvningen i, og drys det med en lavine af krydderurter. Man kan sagtens komme små gulerodstern og nye ærter i suppen sammen med de andre grøntsager.

søndag den 27. april 2008

En fod foran


Betty - nu gående som masaierne. Det er en pragtfuld opfindelse med MBT sko, som gør at man går mere fornuftigt og rankrygget end ellers. Jeg befinder mig rigtig godt i dem og er ikke kæntret en eneste gang.
Faktisk er de groet så godt fast på mig, at jeg ikke lægger mærke til dem - ikke så smart, når man kommer til at tænke over det idet man er trådt op på en stige uden noget at holde fast i. Der blev jeg alligevel lidt i tvivl om mine egne balanceevner og gik kun en lille smule i panik.
Det gik dog uden skrammer. Men jeg gør det ikke igen ... håber jeg.

Forro in the Dark

De kommer til Danmark den 17. maj og spiller i København på Global, Nørre Allé 7 - billetprisen er kun 70 kroner (+gebyrer).
Tjek selv mere af deres musik ud på deres MySpace-side - jeg skal i hvert fald opleve dem, når de kommer hertil :-)

torsdag den 24. april 2008

Københavnertur

En Københavnertur er noget, jeg ikke har været på siden engang i folkeskolen. Og dét selvom jeg har færdes i byen hver eneste dag siden september 1998 fordi jeg arbejder der.
Det lader dog til at man bliver mere eller mindre blind for byens charme, når det går hen og bliver hverdag, så jeg tog derind en enkelt dag i min ferie, helt alene. Vejret er med mig i min ferie, så der var masser af muligheder for at slå sig ned i solen. Jeg tog ind på udstillingen, Bodies, på HC Andersen Museet og fik set en masse muskler, sener og andet meget menneskeligt helt tæt på.

Er dog stadig noget ambivalent overfor konceptet, fordi det har været nævnt, at der ikke er tilladelser fra pårørende til de udstillede kroppe. Der er også stor forskel på at gi' sin krop til "videnskaben" og så til at være til offentlig skue for kr. 150,- pr. hoved. Men fascinerende og lærerigt var det dog - håber bare at de involverede også ønskede det, for man kom virkelig tæt på dem. Tak for deres offer, må det lyde fra mig. Det var stort.

Skyllede min lette kvalme ned med en iskold øl på fortovet ved en bøssebar i nærheden af Rådhuspladsen til strejkeråb i baggrunden - havde med vilje planlagt at gå udenom Strøget, da strejkevagterne var opmødt talstærkt og højtråbende.

Jeg slendrede lidt rundt i byen, købte CD'er med Chris Cornell og Electric Light Orchestra (er jo nysgerrig) i TP og kom op i Rundetårn igen og så på udstillingen, nu jeg var der. Der var færre skridt derop end jeg husker - eller også er jeg blevet klogere og gik langs den inderste væg denne gang :-)

Jeg kom også en tur igennem Kongens Have og Rosenborg Slot. Faktisk har jeg aldrig været i haven, men dette var lige dagen - der var sort af unge mennesker, som sugede solens varme til sig i mangel af deres egen plet. Hvor er det et dejligt sted - der skal jeg snart hen igen!

Jeg har opsat et dias show i sidepanelet, hvis du har lyst til at se med på min sjældne tur gennem byen. Ellers se med her.

søndag den 20. april 2008

Roskilde

Yes - jeg skal på Roskilde Festival i år!

For første gang i snart 10 år skal jeg på Roskilde mere end bare om søndagen.

Jeg glæææææder mig!

torsdag den 17. april 2008

Hot-spot i DSB-tog

Jeg har flere gange benyttet mig af DSB's tilbud om at benytte TDC HotSpot i udvalgte tog på strækningen mellem Korsør og København og det har virket upåklageligt.

Pilot-projektet har åbenbart været en succes, så nu vil de udvide tilbuddet, så det fra primo 2009 bliver muligt at komme på Internettet på hele strækningen fra København til .Ferieplaner


Efterbillede af haven 2, originally uploaded by Betty_Dane.

Ahhh! Om lidt er der ferie resten af måneden. Den skal tilbringes hjemme i Danmark med mest praktiske gøremål, som jeg håber jeg kan finde sted i kolonihaven bl.a. Det skulle jo gerne blive lækkert vejr og så myldrer ukrudtet frem igen.
Andre ferieplaner er museumsbesøg, lange gå- og cykelture og også gerne en tur til stranden med hunden. Ikke at jeg har tænkt mig at bade, men man tænker så godt, når man kan gå og gå, blive blæst igennem og høre havets brusen.

onsdag den 16. april 2008

Digitale nye tidsalder

Så er vejen banet for lynende hurtigt Internet på hjemadressen. Har i forvejen betalt hjemmearbejdsplads med Internet, men har indtil nu også været en smule stavnsbundet, da jeg hverken kunne betale for at få hastigheden op eller købe en anden, da linjen allerede var optaget.

Og nu har SEAS-NVE så - ved hjælp af polske, littauiske (sp?) og tyske arbejdere - endelig fået lagt kablerne ned i vejen. De graver og borer i hele byen, så det næsten ikke er til at færdes normalt. Men deri er det normale vist i en by som Ringsted - at trafikken ikke er helt normal.

Nu mangler de bare at kigge forbi og bore hul ind til hytten og så formoder jeg, at der skal en masse blinkende dippedutter op på væggen. Håber virkelig, de kan få kassen parkeret bag gardinet eller et andet diskret sted.

Har du gode idéer til steder, jeg kan få fuld fornøjelse af en 10 eller 20 Mbit forbindelse (har endnu ikke bestilt), så skriv endelig. Jeg gider jo ikke blive ved at betale til Sputnik :-) Tror dog, der skal søges på noget seriøs streaming af musik. Jeg lytter også gerne til gode råd om udbydere.
Posted by Picasa

tirsdag den 8. april 2008

torsdag den 3. april 2008

Facebook nede

Arrrrgh. Nu har jeg lige fundet en masse gamle klassekammerater fra efterskolen på Facebook, men jeg er ved at gå amok over, at der tilsyneladende ikke er nok serverkraft. Her sidder jeg med alle mine indskannede fotos fra dengang og kan ikke dele dem eller slå op på siden. Grrr. De må da ha' masser af sponsorpenge til at få båndbredde eller hvad der nu skal til for at det bare kører.